Menu

Opdrachtgevers

Tot onze opdrachtgevers behoren onder andere medisch-wetenschappelijke tijdschriften en gespecialiseerde uitgeverijen.

Tijdschrift voor Psychiatrie

Eindredactie van alle kopij voor het Tijdschrift voor Psychiatrie en overleggen met alle betrokkenen. Het Tijdschrift voor Psychiatrie is het toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift voor psychiaters in Nederland en Vlaanderen.

HUID&haar

Kabos-Van der Vliet Redactiebureau verzorgt vanaf 2011 de volledige eindredactie van het magazine HUID&haar. Deze uitgave van het Nationaal Huidfonds is gericht op patiënten met een huidaandoening en geeft in duidelijke, aansprekende taal voorlichting over alles wat met de huid en haar aandoeningen te maken heeft.

Richtlijnen
Redigeren en zetklaar maken van richtlijnen voor o.a. de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en het CBO.

Dwarsdenken en doordouwen

Voor ZonMw verzorgden wij o.a. de eindredactie van de bundel Dwarsdenken en doordouwen: 18 interviews van Gonny ten Haaft en Frans Meulenberg met vernieuwende Nederlandse wetenschappers.

Cahier Geldzorgen in de zorg

Voor de Stichting Biowetenschappen en Maatschappij (BWM) verzorgden wij de eindredactie van het cahier Geldzorgen in de zorg. Wat is een mensenleven waard? Wij zorgden voor (nog) toegankelijker taalgebruik en voor eenduidige terminologie.

Patiëntenversie richtlijn Chronische aangezichtspijn

Werkgroep Aangezichtspijn van de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten vroeg ons de patiëntenversie van de Multidisciplinaire richtlijn Chronische aangezichtspijn te schrijven. Het gaat om een ingewikkelde aandoening, met een lastige diagnostiek en behandeling.

Hoogste babysterfte van Nederland
Nizaar Makdoembaks, oud-huisarts in Amsterdam-Zuidoost en arts-onderzoeker, werkt aan een sympathiek oeuvre. Wij verzorgden eindredactie/drukproefcorrectie.

De Geïnformeerde huisarts
Kabos-Van der Vliet Redactiebureau redigeerde De Geïnformeerde Huisarts vanaf 1996 tot en met 2012. Deze uitgave bestond uit korte praktijkgerichte samenvattingen van Nederlandstalige publicaties, o.a. uit het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Pinkhof compact medisch woordenboek
Voor Bohn Stafleu Van Loghum verzorgden wij de inkorting van de omschrijvingen in het ‘grote’ Pinkhof Geneeskundig woordenboek tot Pinkhof Compact medisch woordenboek.

BijsluiterWoordenboek
Kabos-Van der Vliet zorgt ook voor duidelijkheid in het BijsluiterWoordenboek. Dit geeft uitleg van lastige woorden die patiënten tegen kunnen komen in bijsluiters van geneesmiddelen die zonder recept te koop zijn bij apotheker, drogist of supermarkt (zelfzorggeneesmiddelen).

Handreiking gebruik meldcode kindermishandeling in de psychiatrie
Redigeren van de Handreiking gebruik meldcode kindermishandeling in de psychiatrie is een van de opdrachten die wij vervulden voor de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

Tijdschriften

Onze ervaring met medisch-wetenschappelijke tijdschriften bouwden wij op bij onder andere het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en het Tijdschrift voor Psychiatrie.

button(2)